Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een veilige huid verbeterende behandeling.

In de behandeling worden ultrafijne micro kristallen, ook wel aluminiumoxide genoemd, op de huid geblazen en tegelijkertijd wordt de huid door middel van een vacuüm stand licht opgezogen. Door de samenwerking van deze twee functies zorgt het apparaat er samen met de kundigheid van Ina voor dat de huid er beter uit gaat zien.

De behandeling

Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze zachtjes op een gecontroleerde manier de bovenste huidlaag.

Deze bovenste huidlaag ook wel stratum corneum genoemd, bestaat uit oude en dode huidcellen. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad en stralend gezond. 

De huid is  nu optimaal in staat om actieve werkstoffen op te nemen. De vacuümkracht zorgt daarnaast  voor de stimulatie van nieuw collageen.  Collageen zorgt ervoor dat de huid steviger wordt en de rimpeltjes van binnenuit worden opgevuld. Een microdermabrasie behandeling is veel intensiever dan een gewone gezichtspeeling en vele male veiliger dan een chemische-en/of kruidenpeeling.

Het resultaat

Direct na de behandeling zie je al verbetering in de structuur en het uiterlijk van de huid. Voor een optimaal en langdurig resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband toe te passen. Afhankelijk van je huidtype en het te bereiken doel wordt het aantal behandelingen vastgesteld.

Over het algemeen ziet de huid er na drie behandelingen al een stuk gladder, zachter en gezonder uit. De  echte grote veranderingen  zoals diepe lijntjes, rimpeltjes en littekens worden vaak na 6 tot 9  behandelingen zichtbaar verminderd.

Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het regeneratie vermogen van je huid, je leeftijd  en van de manier waarop je je huid  dagelijks verzorgt.

Indicatie

Alle huidsoorten en huidtypes zijn te behandelen met deze behandeling.

Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en behaalt prachtige resultaten  bij o.a. : een droge huid,  rijpere huid, fijne lijntjes, rimpeltjes, vette huid, vergrote en/of verstopte poriën, vale en/of doffe huid, rokershuid, zonbeschadigde huid, acne littekens en pigmentvlekken.

Thuisverzorging

Thuisverzorging is een must in combinatie met een microdermabrasie behandeling. De microdermabrasie zorgt ervoor dat de huid heel hard gaat werken om o.a.  nieuw collageen aan te maken. Maar het werken gebeurt het beste als het daarvoor de juiste voedingsstoffen krijgt. Zonder deze belangrijke voedingsstoffen raakt de huid veel sneller uitgeput. En is het gewenste resultaat  vele malen minder.