Coronavirus

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Salon Amèlior de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Tot nader bericht blijft de praktijk gewoon open en de behandelingen kunnen doorgaan mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt. Twijfel je of je naar de behandeling kunt komen? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk: 0594-517234 of 06-29010311

Uiterst zorgvuldig gaan we om met de gezondheid van onze cliënten zoals je dat van jouw vertrouwde praktijk mag verwachten. Mocht ik vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, dan word je daar persoonlijk over geïnformeerd.
Samen kijken we naar een eventuele oplossing. Binnen de praktijk zijn extra maatregelen getroffen om de hygiëne nog beter te waarborgen. Wij vragen om je medewerking hierin als dat nodig is.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg;
  • Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen;
  • Raak het gezicht zo min mogelijk aan, met name de ogen, neus en mond;

In de praktijk volg ik de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen. Op de webpagina van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen.

Extra Informatie
Orthomoleculair perspectief

Er zijn twee groepen mensen:
1. Mensen die met het coronavirus zijn besmet
2. Mensen die niet met het coronavirus zijn besmet.

Behoor je tot de eerste groep als je dit leest? In China hebben hoge doses vitamine C (intraveneus, dus in de bloedbaan via een infuus) goede positieve effecten laten zien bij patiënten met het coronavirus. Ook het Reformatorisch Dagblad besteedde er aandacht aan.

Dit dossier richt zich vooral op de tweede groep, dus mensen die (nog) niet besmet zijn (en de kans zoveel mogelijk willen verkleinen). Vitamine C helpt het virus te doden en vermindert de symptomen van infectie. Het is geen COVID ‘remedie’, maar niets is dat.
Het kan echter uw leven redden en zal de ernst van de infectie zeker verminderen. Als iemand je vertelt dat het niet bewezen is, overweeg dan twee dingen:

1. Het is bewezen dat niets tegen COVID-19 werkt, omdat het een nieuw virus is.
2. Vitamine C heeft gewerkt tegen elk virus, inclusief griep, longontsteking en zelfs poliomyelitis.

Wat te doen
Als je niets anders doet, begin dan meteen met vitamine C; minimaal 3 gram per dag, verspreid over de dag. Dat is een capsule van 1000 milligram om de 8 uur, of een afgestreken theelepel poeder opgelost in een halve liter water, en verdeelt over de dag.

Wanneer en als je COVID-19 tegenkomt, verhoog jouw vitamine C-inname: 4 a 5 capsules met water(dit helpt tegen uitdroging) om de 3 of 4 uur. En blijf het nemen. Verder is het belangrijk om vitamine D3, Magnesium, Zink & Selenium te gebruiken(om je weerstand te verhogen)
Supplementen

Wil je meer weten of wil je supplementen bestellen? Neem dan contact met ons op. Dit geldt ook voor verzorgingsproducten. Als je liever niet de deur uit wilt, breng ik ze je voor je langs.

Zorg voor:

  • Goede lichamelijke barrieres (eet minder/ geen gluten, kaas en suiker. Neem juist wel veel pre-biotische groenten zoals pastinaak, aardpeer, pompoen, prei, knoflook en zeewier).
  • Zorg voor rust en ontspanning. Ga op tijd naar bed ( regelmatig bioritme), vermijd fel licht in de avond, voorkom stress en heb je toch stress zorg ervoor dat je dan ook weer ontstresst (body-mind-technieken).
  • Drink geen alcohol of fruitsmoothies (met meer dan 2 stuks fruit). Alcohol en fructose belasten je lever.
  • Voeg paddenstoelen (shiitake, maitake, cordyceps) toe aan je menu. Glucanen hebben een anti-virale werking.Bron: Oersterk, RIVM, GGD, Ortho.nl , GGD, CAT, MBOG.