Kleur & Stijl

Kleding kiezen dankzij kleuradviezen

Om er goed uit te zien is niet alleen je huid belangrijk, ook je kleding maakt het verschil! Daarom kun je bij Amélior ontdekken wat voor tinten bij je passen.

Ben je een lente-, zomer-, herfst- of wintertype? Dát bepaalt in hoofdzaak welke kledingkleuren je het beste staan. In één sessie van anderhalf uur krijgt je een helder beeld van de meest geschikte kleuren.

Gediplomeerd Kleurconsulent

Salon Amélior is gediplomeerd kleurconsulente van Harmony in Colours

Het vierseizoenensysteem is gebaseerd op de kleurentheorie van de Zwitser Johannes Itten (1888-1967), aangevuld met de kleur van je huid, ogen en haren. Deze indeling heeft niets te maken met je leeftijd of levensfase.

Kleurenanalyse & Kleuradvies

De analyse vindt plaats aan de hand van de ‘ondertoon’ van je huid, die blauw of geel is. Bij ieder mens valt zijn eigen kleurenpalet binnen een van de twee groepen (wat niets zegt over je als persoon):
goud en geel (= ‘warm’)
zilver en blauw (= ‘koud’)

Zomer en winter zijn koelgekleurde types, lente en herfst zijn warmgekleurde types. Daarnaast kijken we of je een ‘helder’ of ‘gedempt’ type bent. Helder past bij het winter- en lentetype en gedempt hoort bij het zomer- en herfsttype. Aan het eind van de analyse ontvangt je een waaier met je eigen kleurenpalet en krijg je ook diverse waardevolle tips voor kledingnuances en accessoires, make-up en haarkleur.

Meer informatie?

  • Neem contact op of maak een afspraak voor een kleurenanalyse!